Iberia no signa l’acord i finalment hi haurà vaga a l’aeroport del Prat

L'empresa s'ha negat a rubricar l'acord verbal a què havia arribat amb els sindicats
Es manté la vaga d'Iberia

Finalment, aquest cap de setmana hi haurà vaga dels treballadors d'Iberia al Prat. Així, es produeix un gir de 180 graus a la desconvocatòria de vaga del personal de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat. Després de cinc hores de reunions, el comitè d'empresa ha decidit aixecar-se de la taula i mantenir les aturades previstes per divendres 30 i dissabte 31.

A la sortida, han carregat de valent contra l'aerolínia, a qui acusen de negar-se a negociar i de faltar el respecte a personal i passatgers.

Aquest dimecres al migdia, el sindicat UGT havia desconvocat la vaga via comunicat, i explicaven que a partir d'ara, la Generalitat seguiria de prop la negociació que havien acordat encetar amb Iberia. Dues hores després, el comitè d'empresa ha decidit aixecar-se de la taula i mantenir la vaga.

Denuncien que els representants de l'aerolínia no volen donar el vistiplau a aquest document perquè Madrid no els dona permís. Una situació que el portaveu Omar Minguillón qualifica de ridícula.

De fet, els treballadors han assegurat que només es plantejaran tornar a negociar amb Iberia si ho demana la Generalitat, a qui ha agraït la intensa mediació que està fent.

D'altra banda, els pilots espanyols de Ryanair amenacen amb cinc dies de vaga al setembre si l'aerolínia manté el tancament de les bases de Girona i les Canàries. El sindicat Sepla exigeix a la companyia que no acomiadi els 164 de Catalunya i els 512 en total arreu de l'estat, sinó que els recol·loqui en altres bases.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides