TV3 ha tirat la casa per la finestra en la programació d’estiu

Vicent Sanchis ha contractat programes per un cost superior als dos milions d’euros per intentar mantenir el lideratge de l’audiència
Imatge del programa 'Lokus day', a TV3
Imatge del programa 'Lokus day', a TV3

El director de TV3, Vicent Sanchis, temia que aquesta televisió perdés el lideratge d’audiència que ha obtingut els darrers mesos. Ho va reconèixer a la seva darrera compareixença a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya. També va deixar caure en un article publicat el 8 d'agost a El Punt Avui que si TV3 perdia força en els propers temps la culpa seria del govern de la Generalitat per no augmentar la partida pressupostària que hi dedica. El que no va dirdurant la compareixença parlamentària és que per intentar evitar aquesta punxada d’audiència a l’estiu havia invertit molts diners en contractar programes pels mesos de juliol i agost. Ha dedicat a aquesta causa més de dos milions d’euros.

Malgrat que TV3 ha perdut l’audiència de milions de catalans no independentistes, Sanchis no mostra cap interès en recuperar-los i les seves apostes de programació abonen el xovinisme. Així, Manual de supervivència, el programa més car que s’ha emès aquest estiu, dijous i dissabtes, presentava Catalunya com “aquest lloc curiós on la gent rep bastonades quan va a votar”. Ha costat 480.459 euros i l’ha produït ‘Batabat’. També s’ha emès Origen Catalunya. Els deu capítols d’aquesta temporada han costat el doble que la primera: 190.000 euros. La productora que l’ha elaborat ha estat Branded and Media Catarsi.

Com no podia ser d’una altra manera, Mediapro també ha sucat en la producció estiuenca de TV3. I ho ha fet per partida doble per bé que a la web de la transparència de la CCMA només hi consta el cost de Pròxima estació: 264.652 euros. Del cost de ‘Coolhunters’ no se’n pot trobar referència en aquest portal. El juny, TV3 ja va estrenar el concurs Atrapa’m si pots, també de la factoria de Jaume Roures. D'aquest programa consten dos contractes al portal de transparència: Un del 3 d’octubre de l’any passat, de 213.171 euros per 26 capítols, i un altre, del 6 de febrer de 2019, de 316.032 euros per 36 capítols.

Entre els deu capítols de Lokus day, de la productora La Lupa, i els sis de Tot anirà bé, de Story, TV3 ha desemborsat més de mig milió d’euros. Aquest estiu també ha començat la tercera temporada de Joc de cartes, de Magnolia TV España, que costa prop d’un milió i mig cada any i la emissió de dotze nous capítols de ‘This is art’, a uns 35.000 euros cadascun.

Molts diners, doncs, per intentar salvar un lideratge, al qual, si es produeix, aportarà molt més la enèsima repetició de Plats bruts. D’aquí a uns dies sabrem si Sanchis ho ha aconseguit. El plat fort del sectarisme informatiu es servirà aquest setembre, amb l’estrena del nou programa de la productora La Manchester de Ricard Ustrell, Planta baixa. Tindrà a la seva disposició dues hores al matí, abans del Telenotícies migdia, i no s'ha fet públic quants diners costarà. Processisme pur i dur. La sentència del Tribunal Suprem és a punt de caure.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides