Els viticultors mantenen la vaga en protesta pel baix preu del raïm

Els grans cellers volen pagar un 28% menys que la temporada passada
Raïm del Penedès

El gran malestar expressat pels viticultors pels preus que els paguen pel raïm ha portat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, a reunir-se amb els representants dels viticultors del Penedès i dels productors de cava per buscar una solució al conflicte dels preus.

Els viticultors denuncien que els grans cellers els volen pagar un 28% menys pel raïm que la temporada passada i demanen a les institucions que els ajudin a trobar-hi una solució.

Aquesta reunió s'ha convocat després de les diverses concentracions de protesta de pagesos que es van fer la setmana passada.

La consellera d'Agricultura de la Generalitat s'ha compromès amb productors i empreses elaboradores de cava a "treballar junts" per la viabilitat del sector i el seu futur.

"El que volem és uns preus dignes perquè hi surti guanyant el productor, per nosaltres importantíssim, però també l'elaborador. Perquè al final, sense uns i sense els altres, el Penedès es desfigura i el país també", indica.

Els viticultors han agraït el suport malgrat no "haver arribat a cap solució en ferm per a la campanya actual", i han decidit mantenir la vaga per al 5 de setembre.

Les tres entitats que representen els productors han destacat la voluntat expressada per totes les parts presents en la reunió "per reprendre les negociacions" quan acabi la collita per evitar que es repeteixi un conflicte com l'actual.

Els productors de raïm no recolliran ni entregaran raïm als cellers durant la jornada de vaga en protesta "pels baixos preus que els cellers més grans volen pagar durant aquesta campanya".

Les marques que més ampolles de cava venen -Freixenet, Codorniu i Jaume Serra- compren el 90% de la producció de raïm per cava i, per tant, tenen prou força per situar els preus sobre uns 35 cèntims el quilo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides