Tardà vol una llei per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats

Creu que l'ANC s'equivoca perquè "ha abandonat el seu ADN" i s'ha convertit en un "contrapoder"
Joan Tardà

Joan Tardà creu que, els pròxims mesos, l'independentisme haurà de treballar perquè el Congrés tramiti una llei d'amnistia que permeti la llibertat dels líders del procés que estan entre reixes i també el retorn dels que estan a l'exili. En canvi, l'exdiputat d'ERC al Congrés ha descartat que els presos demanin un indult.

En cas que el Suprem condemni els líders independentistes, Tardà creu que "caldria aprofitar la sentència per respondre en l'àmbit popular amb manifestacions cíviques, pacífiques, permanents i massives, i en l'àmbit institucional, convocant eleccions i formant un govern de front ampli que permetés encarar un escenari de diàleg amb el govern espanyol".

D'altra banda, Tardà ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a RAC1 que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha "abandonat el seu ADN" i que s'ha convertit en un "contrapoder".

"L'ANC s'equivoca. S'ha convertit en un contrapoder. En lloc de facilitar l'acumulació de forces, crec que està pervertint la voluntat diàfana de l'independentisme de ser flexible, obert, poc rigorós respecte de les patents de catalanitat. Valoro el que representa l'ANC i ara em fa patir. Manifesto la tristesa en la manera com m'expresso", ha apuntat Tardà.

Aquestes paraules arriben després que dirigents d'ERC, com és el cas de Josep Huguet i Anna Simó, tots dos exconsellers de la Generalitat, asseguressin a Twitter que no anirien a la manifestació de la Diada convocada per l'ANC per un cert clima contra els partits i les seves estratègies. Tardà, en tot cas, sí que assistirà a la marxa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides