Imputen l’exgerent de TV3 pel finançament irregular de CDC

L'Audiència Nacional apunta que Oriol Carbó va col·laborar fent factures falses
Oriol Carbó

El jutge José de la Mata ha imputat l'exgerent de TV-3, Oriol Carbó Seriñana, per la seva presumpta participació en el finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya. Carbó haurà de prestar declaració com investigat a l'Audiència Nacional el pròxim 10 de setembre. El magistrat explica la seva decisió en un document signat el 5 d'agost, segons publica El Periódico.

Oriol Carbó era alt executiu de la productora Triacom Audiovisual i segons el jutge hi ha "indicis" que va seguir "instruccions específiques de Germà Gordó" perquè pagués un deute que el partit tenia amb l'empresari Joan Manuel Parra des de la campanya electoral del 2010.

Segons la interlocutòria del jutge, Gordó va donar instruccions "expresses i directes" perquè es pagués el deute del partit mitjançant "factures per girar a l'empresa Triacom", en sis pagaments mensuals. El jutge De la Mata afegeix que les factures es giraven per "suposades i òbviament inexistents col·laboracions" de les empreses de Parra a "produccions audiovisuals de Triacom Audiovisual SL per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals".

El magistrat, a més d'imputar l'exgerent de la televisió pública catalana, atén una altra petició del fiscal anticorrupció José Grinda i ordena a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que lliuri a la Guàrdia Civil tots els contractes que hagi realitzat amb Carbó i l'empresa Triacom audivisual SL o qualsevol altra vinculada amb ella.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari