La Comissió Europea castiga el fracàs d’Eloi Badia amb la contaminació

El regidor repeteix càrrec a l’Ajuntament i serà ratificat avui responsable de Medi Ambient a l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Eloi Badia
Eloi Badia

Vergonya. L’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana són els màxims responsables de la nefasta política mediambiental que ha convertit la capital de Catalunya en una de les més contaminades de la Unió Europea (UE), juntament amb Madrid. I això que ambdues institucions han estat governades, en els últims quatre anys, pels comuns, la formació política que s’autoproclama més ecologista i més preocupada pels estralls del canvi climàtic.

La Comissió Europea ja està tipa dels incompliments de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana pel que fa al control i la reducció de les emissions d’òxid de nitrogen que llancen els automòbils a l’atmosfera. Per això, té previst formalitzar avui mateix una denúncia per negligència contra l’Estat espanyol davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que de ben segur comportarà una forta multa.

El responsable d’aquest clamorós fracàs en l’aplicació de polítiques ambientals efectives per reduir la contaminació atmosfèrica té nom i cognoms: Eloi Badia i Casas, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de Barcelona i actual vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable del departament de Medi Ambient.  

Tot i que en l’elaboració del nou cartipàs municipal sorgit de les eleccions del 26-M Eloi Badia ha perdut molt pes polític –en el passat mandat ostentava, a més, l’estratègica regidoria de Presidència-, ha estat ratificat com a màxim responsable dels temes de medi ambient de la ciutat, sota les ordres de la segona tinent d’alcalde, Janet Sanz. Una decisió incomprensible, si tenim en compte que la Comissió Europea ha situat Barcelona com un punt negre de la contaminació atmosfèrica en l’àmbit de la UE i que, en bona lògica, Eloi Badia hauria de pagar políticament la seva contrastada ineficàcia.

Però no només això. Els informes de Brussel·les també assenyalen que la pol·lució és insostenible a les zones del Baix Llobregat i del Vallès, que formen part del territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Com a vicepresident responsable de Medi Ambient de la institució metropolitana durant els últims quatre anys, la feina d’Eloi Badia també queda durament qüestionada amb la denúncia de la Comissió Europea.

Avui es reuneix el Consell Metropolità per decidir el nou organigrama de la institució, a partir dels resultats de les passades eleccions municipals. Després del pacte amb els comuns, ERC i JxCat impulsat per Antoni Balmón, alcalde de Cornellà i representant del PSC, s’ha acordat que l’AMB s’organitzarà en set àrees: tres seran dirigides pel PSC; dues pels comuns i dues més per ERC. 

En les hores prèvies a la reunió del plenari, es donava per fet que Eloi Badia repetirà com a vicepresident de l’àrea de Medi Ambient de l’AMB durant el mandat que ara comença. El cas és d’allò més xocant i escandalós: el mateix dia que la Comissió Europea té previst presentar la denúncia contra l’Estat espanyol per l’alta contaminació de l’àrea metropolitana de Barcelona i de Madrid, l’AMB confirmarà, segurament, en el seu càrrec Eloi Badia, el màxim responsable d’aquest desastre ecològic.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.