Borrell nega l’espionatge d’emails

El ministre d'Exteriors en funcions diu que pateix "una campanya de desprestigi terrible" de l'independentisme
Josep Borrell
Josep Borrell

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, nega que el seu departament hagi intervingut mai cap correu electrònic dels delegats del Govern a l'estranger, com denuncia la Generalitat.

Ha respost així a preguntes dels periodistes des de Brussel·les: "No s'ha intervingut cap correu electrònic, naturalment que no. Vostè creu que el ministeri d'Exteriors té facultat o capacitat de fer aquestes coses?".

D'altra banda, Esquerra també ha demanat a la Unió Europea reconsideri la decisió que Borrell es converteixi en el nou cap de la diplomàcia europea, al lloc de Federica Mogherini.

Els republicans l'han acusat de perseguir i espiar els rivals polítics, arran de la voluntat del govern espanyol de tancar les delegacions de la Generalitat a Ginebra, Berlín i Londres.

TV3 va avançar la setmana passada que les ambaixades espanyoles al Regne Unit, Suïssa i Alemanya havien fet un seguiment de les delegacions de la Generalitat en aquests països.

El govern de la Generalitat va demanar la dimissió de Borrell com a conseqüència d'aquest presumpte espionatge.

Borrell, per la seva banda, va denunciar dissabte una "campanya de desprestigi terrible" contra ell per part de l'independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides