Quim Torra fa el ploricó: “Em volen inhabilitar per raons ideològiques”

El president entén que els precedents no li són favorables
Quim Torra, a les escales del Palau de Justícia

El president de la Generalitat, Quim Torra, creu que se'l vol inhabilitar per raons ideològiques, però assegura que el seu "compromís amb la llibertat i la democràcia" no desapareixerà. En una entrevista al diari "Público" també diu que els precedents i els altres judicis fan preveure un escenari que no li és favorable.

El diari ha avançat una part de l'entrevista que es podrà llegir diumenge. Torra veu una intencionalitat darrere la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de portar el seu cas a judici per desobediència.

Torra explica que va reconèixer la desobediència al jutjat perquè "pensava que justament la llibertat d'expressió està per sobre de la utilització de la JEC per part del PP i Cs".

Argumenta que la Junta Electoral no és un organisme superior a la presidència de la Generalitat, que, per tant, "no tenia cap autoritat ni competències" per iniciar aquest procés.

El president diu que "tots els precedents i els diferents judicis fan preveure un escenari que no em sigui favorable", però, afirma que el "compromís" del seu govern amb la llibertat i la democràcia "no desapareixerà".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides