El TS preguntarà a la justícia europea per la immunitat d’Oriol Junqueras

La defensa del dirigent republicà va reclamar a l'alt tribunal que portés la qüestió a Luxemburg
Oriol Junqueras

El Tribunal Suprem ha decidit, finalment, consultar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. La sala que encapçala el jutge Manuel Marchena ha traslladat diverses preguntes al Tribunal de Luxemburg, que se centren en l'abast d'aquesta immunitat.

L'alt tribunal pregunta si, en cas que el TJUE faci una "interpretació expansiva" de la immunitat, es veuria obligat a aixecar la situació de presó "en termes absoluts, de forma gairebé automàtica" per permetre que Junqueras fes els tràmits formals al Parlament Europeu.

La sala del judici del procés remarca, en la interlocutòria que ha emès, que la consulta que fa a Luxemburg afecta "un incident autònom" de la causa del procés. En concret, diu, està relacionada amb la concessió d'un permís penitenciari extraordinari concret.

I afegeix que, sigui quin sigui el dictamen del TJUE, no hi haurà incidència en la situació de presó preventiva de Junqueras, sobre la qual "aquest òrgan jurisdiccional no té cap dubte sobre la seva procedència".

En la interlocutòria, el Suprem afirma que la causa del procés està "només pendent de sentència" i diu que, tenint en compte la seva complexitat, caldran "diversos mesos" per redactar-la.

El Suprem va impedir a Junqueras sortir de la presó per anar al Congrés per acatar la Constitució com a eurodiputat electe.

Justament, aquest dilluns, el Tribunal de Justícia de Luxemburg ha admès a tràmit el recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín perquè se'ls reconegui com a eurodiputats i puguin prendre possessió de l'escó, a Estrasburg.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari