Macron desmenteix Rivera i nega haver avalat la seva política de pactes

Segons l'Elisi, el president francès no ha fet costat "ni en públic ni en privat" als acords de Ciutadans
Emmanuel Macron

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el govern d'Emmanuel Macron "dona suport" als seus pactes a Madrid i Andalusia, on el PP i Cs governaran gràcies als vots de Vox.

Preguntat per les crítiques de la secretària d'Estat francesa d'Afers Europeus per les aliances amb l'extrema dreta, Rivera ha explicat que el seu partit ha parlat "directament" amb l'Elisi i que París els ha dit "tot el contrari".

Al cap de poca estona, però, fonts del govern francès -segons informen diversos mitjans a través de l'agència EFE- l'han desmentit. "És una informació errònia", han assenyalat aquestes fonts.

"Ens han felicitat per Andalusia i pels pactes que hem aconseguit fins ara", ha afirmat Rivera a la seva arribada a Brussel·les per la reunió del grup liberal europeu. Segons ell, els seus companys de partit a Europa "coneixen" aquest acord i "l'aplaudeixen".

"És una bona notícia per als liberals que hi hagi un partit liberal de govern al sud d'Europa per primer cop", ha defensat. Rivera ha tornat a negar cap relació amb Vox assegurant que "la capital serà governada per Ciutadans i el PP".

Les fonts del govern francès asseguren que, "ni en públic ni en privat", Macron ha traslladat aquest suport.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari