Revolta dels professors associats de la Universitat

Convoquen concentracions i actes de protesta als seus centres, reclamen un salari digne, estabilitat i futur i anuncien vagues coincidint amb la fi del curs
Roda de premsa per presentar les reivindicacions dels professors assoc
Roda de premsa per presentar les reivindicacions dels professors associats

Milers de professors associats de les universitats catalanes han començat a coordinar les seves accions de protesta. Aquest dimecres van plantejar les seves reivindicacions davant la Direcció General d’Universitats de la Generalitat, a la via Laietana, a Barcelona. Aquestes reivindicacions es resumeixen en el cartell de convocatòria i promoció de la protesta, en “salari digne, estabilitat i futur”. El mateix dimecres es van fer concentracions a la Universitat de Barcelona i la Politècnica de Catalunya, mentre que a la de Girona es van fer accions a les aules i a la de Lleida es van fer classes al carrer. Dimarts s’havia celebrat una assemblea de professorat associat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El juny s’ha convocat una altra assemblea a la Universitat Rovira Virgili, a Tarragona. A la universitat Pompeu Fabra els professors associats estan començant a coordinar-se mentre que a la Ramon Llull i Central de Catalunya (Vic) encara no ha cuallat aquest moviment.

Molts professors associats temen que el proper curs no se’ls renovin els contractes. Els darrers anys, la incertesa en la continuïtat al seu lloc de treball ha corregut paral·lela a una disminució dels salaris de molts d’ells. Costa de creure però aquests salaris no arriben sovint als 400 euros mensuals.

Comissions Obreres de la UAB denuncia, per exemple, que el professorat laboral és “l’únic col·lectiu laboral de les administracions públiques catalanes i espanyoles, que tot i guanyar un concurs cada any ens finiquiten i ens tornen a contractar i així indefinidament”. El sindicat CGT resumeix així les reivindicacions d’aquest col·lectiu: “Exigim la regularització del professorat associat estructural assegurant-ne la seva continuïtat a la universitat i la seva dignitat laboral. Exigim l’augment salarial immediat de tot el professorat associat mentre no es resolgui la seva regularització. Exigim que no es produeixi ni un sol acomiadament encobert del professorat associat”.

A les assemblees de professors associats que s’han celebrat aquests darrers dies s’ha plantejat la possibilitat d’organitzar vagues coincidint amb la fi del curs, la qual cosa col·lapsaria la celebració dels exàmens finals i el procés de posar les notes als estudiants.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari