Llorach mina la defensa de Turull

La presidenta interina de la CCMA va lliurar a la Guàrdia Civil factures de campanyes de l'1-O que l'exconseller i Puigdemont van ordenar que no es facturessin
Núria Llorach, al Parlament, acompanyada de Vicent Sanchis i Saül Go
Núria Llorach, al Parlament, acompanyada de Vicent Sanchis i Saül Gordillo

El director del gabinet jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, va desacreditar en seu judicial les factures rebudes per Presidència de part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pels anuncis de l'1-O, una votació que assegura que no va afectar el pressupost i sobre la qual no va quedar cap factura pendent. Va dir que aquestes factures no s'havien de pagar.

De fet, l'ordre de l'exconseller de la Presidència, Jordi Turull, i del president, Carles Puigdemont, era que la campanya fos gratuïta i no es facturés, de manera que no n'hauria d'haver quedat rastre. Malgrat això, segons publica El Periódico, la presidenta interina de la CCMA, Núria Llorach, va aportar a la Guàrdia Civil dues factures per la campanya de l'1-O emesa a TV3 i Catalunya Ràdio, que totalitzen un import de més de 336.000 euros.

La mateixa informació indica que les factures porten la capçalera de la CCMA, que depèn de Presidència, i detallen l'import assignat a cada mitjà. Aquests documents comprometen la defensa de l'exconseller Turull pel que fa a la imputació del delicte de malversació.

La responsabilitat de l'emissió de la publicitat és, alhora, un dels punt roent per als responsables dels mitjans públics durant la fase calenta del procés. Recentment, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, proper a ERC, va atribuir pressions a Llorach, propera al PDECat, per emetre a la ràdio pública l'anunci de l'1-O.

A més, Martí Patxot, responsable de màrqueting de la CCMA, va aportar tres correus electrònics on el director de TV3, Vicent Sanchis, dona llum verda a l'emissió de publicitat de l'1-O a la televisió pública, segons va publicar El Confidencial. Sanchis, Llorach, Gordillo i Patxot són quatre de les 30 persones processades pel Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona per l'organització de l'1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides