Els veïns, farts que el Fòrum sigui una festa contínua

Macroconcerts i ‘botellón’ degraden aquesta zona de Barcelona
Fòrum, districte de Sant Martí

Un gran aparcament a l’aire lliure, lluny del centre de la ciutat, i amb poca vigilància policial és el somni dels adolescents que fan botellón, i al Fòrum, al districte de Sant Martí, hi han trobat el paradís. “Vivim al costat d’una gran zona sense asfaltar que s’ha convertit en un aparcament a cost zero –explica Maria del Carme García, del Moviment Diagonal Mar i veïna de Sant Martí–, on els adolescents s’apleguen per fer botellón durant els caps de setmana, sense que ningú els digui res”.

L’incivisme, el soroll i la brutícia són habituals en una zona que pateix els macroconcerts que es fan a la ciutat, un total de 16 durant l’estiu, pels quals passaran més de 700.000 persones. “I no són només els concerts, sinó que, a sobre, tots aquells que no han pogut entrar es munten la festa pel seu compte allà mateix, obrint els cotxes i amb la música a tota castanya” comenta Maria del Carme García.

El soroll i el tràfec de gent amunt i avall no és l’únic problema per als veïns de la zona. L’incivisme i la brutícia fan que viure al costat de la platja, un enclavament que es considera privilegiat, s’hagi convertit en un malson. “Quan baixem a la platja sempre està plena de plàstics, ampolles i restes… i és que els de la neteja no donen l’abast! Tampoc per controlar la gent que dorm a la sorra o hi manté relacions sexuals. Això s’ha convertit en una mena d’abocador i terra de ningú, massa lluny del centre de la ciutat perquè a l’Ajuntament li importi”, es queixa la representant del Moviment Diagonal Mar.

Des del consistori afirmen que continuen estudiant els diferents usos de la zona del Fòrum, per a desesperació dels veïns que pateixen els macroconcerts i el botellón de cada cap de setmana. La degradació malmet una zona que, a peu de platja, ha mutat de paradís a infern.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides