La JEC permet que Junqueras participi en un acte electoral des de la presó

També permet la celebració d'un míting a Lledoners a càrrec de Rufián dijous
Oriol Junqueras al Tribunal Suprem
Oriol Junqueras al Tribunal Suprem

La Junta Electoral Central permetrà que el candidat d'ERC a les eleccions del 28-A, Oriol Junqueras, participi a distància en una roda de premsa de l'ACN. El líder dels republicans podrà aparèixer per videoconferència al contacte informatiu que organitza l'agència de notícies el divendres 19 d'abril a les 10 h del matí.

El tribunal electoral considera que "no s'acrediten motius suficients" que impedeixin la realització d'aquesta roda de premsa i que la participació de Junqueras no entra en conflicte amb el funcionament de la presó de Soto del Real, on està tancat l'exvicepresident mentre dura el judici al Tribunal Suprem.

Els jutges electorals han desautoritzat altres peticions perquè alguns dels presos del procés, que estan sent jutjats aquests dies davant del Tribunal Suprem per organitzar l'1 d'octubre, realitzin actes electorals des de la presó.

En una altra resolució, la Junta també ha autoritzat la celebració d'un míting electoral a la presó de Lledoners dijous que ve, dia 18, a càrrec del número dos de la llista d'ERC per Barcelona, Gabriel Rufián.

D'altra banda, la Fiscalia s'oposa a la petició de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull al Tribunal Suprem perquè els facilitin poder participar en la campanya electoral del 28A en els recessos del judici. En un comunicat, la Fiscalia rebutja que els candidats presos tinguin permís per sortir i puguin fer entrevistes, espots i rodes de premsa en els recessos al Tribunal Suprem, com havia sol·licitat l'advocat de tots tres, Jordi Pina.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.