Els Mossos desallotgen un escorxador de Riudellots ocupat per activistes

El departament d'Agricultura estudia accions legals i els atribueix una entrada "amb violència"
Friselva
Friselva

L'ocupació de l'escorxador Friselva, ubicat a Riudellots de la Selva, per part d'activistes animalistes ha començat cap a quartes de tres de la matinada, informa el Diari de Girona, i ha durat fins que agents dels Mossos d'Esquadra han desallotjat cap a les deu del matí les instal·lacions.

Els Mossos han trencat el cadenat i han identificat 126 persones de diverses nacionalitats, majoritàriament francesos. A més, han detingut dos activistes de nacionalitat suïssa als quals atribueixen un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un altre de resistència. Un treballador ha assegurat que s'ha produït el robatori de set porcs, que la plataforma convocant de la protesta considera que han estat alliberats.

Els activistes que s'han tancat a l'escorxador reclamen que es deixi de sacrificar animals. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que ha atès onze persones, nou activistes i dos agents policials, que no han patit cap ferida greu ni han necessitat el trasllat a centres mèdics.

El departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha condemnat l'ocupació de l'escorxador i ha anunciat que estudiarà accions legals contra els activistes, als quals acusa d'haver-hi accedit "amb violència".

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.