La majoria dels consellers discrepen de Torra en l’afer de les pancartes

A diferència del president, sostenen que el govern ha de retirar de les façanes els símbols prohibits per la Junta Electoral i volen mantenir els Mossos al marge
Reunió del govern
Reunió del govern

Set consellers de les dues candidatures que van formar el govern català, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, han comunicat a RAC1 la seva discrepància amb la línia marcada pel president Quim Torra sobre el manteniment en edificis públics de símbols prohibits per la Junta Electoral.

En concret, segons ha revelat RAC1, aquests consellers, el nom dels quals no s'especifica, advoquen per preservar els Mossos d'Esquadra i no involucrar-los en aquest estira-i-arronsa, per la qual cosa prefereixen complir el requeriment de la Junta Electoral. Els agents de la policia catalana poden veure's obligats a retirar la simbologia si el govern de Torra no ho fa abans de les 15 hores d'aquest divendres, quan s'exhaureix el termini límit comunicat per la Junta Electoral, la qual ja ha activat la Fiscalia en aquest afer.

Segons la mateixa informació, aquest parer discrepant ja es va manifestar durant la reunió del govern d'aquest dimarts, quan el president Torra va optar per no ordenar la retirada de llaços, estelades i pancartes.

Una de les discrepants, aparentment, no es Laura Borràs, que aviat deixarà de ser consellera de Cultura, ja que ha declarat a la Cadena SER que no ha donat cap ordre de retirar llaços i pancartes, però entén que els Mossos han de fer "la seva feina".

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari