Un guàrdia civil relata al Suprem un escenari de “terror total” el 20S

Afirma que va témer un "assalt" a l'edifici perquè hi havia "un tumult" i diu que els Mossos "s'ho miraven"
Carme Forcadell, en el judici de l'1-O

El guàrdia civil que va dirigir l'escorcoll a la conselleria d'Exteriors, a la Via Laietana, el 20S ha declarat en el judici del procés que aquell dia va témer que hi hagués un "assalt" a l'edifici per part de la gent que protestava a fora.

El sergent ha descrit un escorcoll terrible propi d'un escenari apocalíptic. Ha utilitzat terminologia com "violència", "devastar", "ràbia", "agitar la massa", "tumult" o "assaltar". Fins i tot ha parlat d'amenaces de mort i de "terror total".

El testimoni ha dit que van decidir evacuar la secretària judicial pel risc d'un "assalt" de la gent a l'edifici i que va demanar reforços als Mossos i li van respondre que els antiavalots no hi podien anar perquè tenien altres tasques a Barcelona.

El testimoni ha explicat que la secretària judicial estava "horroritzada", fins i tot que havia plorat, i que, en el següent escorcoll en què va participar, van comentar que havia arribat "en un estat de nervis terrible" i que havia sortit del vehicle "tremolant".

L'agent que pertany a la brigada d'Informació, i especialitzat en grans casos de narcotràfic, ha acusat Carme Forcadell d'acostar-se amb el cotxe oficial a la seu i saludar amb la mà per "agitar la massa".

L'advocada de l'expresidenta del Parlament, Olga Arderiu, ha demanat que es recordés al testimoni que estava sota jurament perquè observava una contradicció. En concret, que Forcadell pogués arribar en un vehicle oficial, si el carrer estava tallat. El testimoni ha acabat explicant que la gent li va obrir pas.

Quan Arderiu li ha preguntat per què no va fer constar aquest fet en la seva declaració 8 dies després dels fets, i ho fa un any i mig després, la resposta del guàrdia civil ha estat: "M'ha sortit ara".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides