Què tensa el constitucionalisme dur a Catalunya?

Josep Ramon Bosch
Josep Ramon Bosch

El reposicionament de Societat Civil Catalana (SCC), evidenciat pel seu president, Josep Ramon Bosch, que ja va encapçalar la plataforma des de la seva fundació, el 2014, fins al 2015.

Darrerament, per exemple, Bosch ha dit que l'Estat "ha de ser generós" amb els dirigents independentistes encausats, si aquests mostren un penediment "sincer". Aquesta és una posició allunyada de la inflexibilitat dels sectors més durs del constitucionalisme -representats políticament pel PP i Cs– i més propera als plantejaments d'un PSC que ha guanyat pes a la cúpula de SCC.

L'alcaldable del PP a Barcelona, Josep Bou, s'ha desmarcat de la idea d'indultar els dirigents indepes encausats, una idea que ja va abanderar mesos enrere el dirigent del PSC Miquel Iceta fins que la va desinflar el PSOE. Bou, en concret, ha piulat que l'eventual penediment "no farà que tornin les empreses escapolides, les inversions pèrdues i la convivència robada. Demano a Manuel Valls i a Jaume Collboni que se'n desmarquin públicament".

Una de les publicacions més seguides pels constitucionalistes a Catalunya, el blog Dolça Catalunya, es preguna en el seu article d'aquest dilluns: "SCC se'ns en va?". "Ja no sabem si SCC és l'instrument per superar el nacionalisme o per blanquejar-lo", comenta en un text crític amb diversos moviments de la plataforma.

En concret, retreuen a SCC un "suport explícit al programa ideològic del lobby LGTB" i "al guerracivilisme traient Franco del Valle de los Caídos", la petició d'un "pacte nacional" que no integra Vox (formació que etiqueta de "constitucionalista"), opinions "despectives" contra Vox, la manca de suport a la manifestació del passat febrer a Madrid on van assistir representants del PP, Cs i Vox, i "ceguesa davant les cessions del PSOE".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides