Els Mossos van aconsellar a Carles Puigdemont no convocar l’1-O

El comissari Castellví declara al Suprem que van retreure al Govern que el seu missatge no "s'avenia a la realitat"
Manuel Castellví

El comissari Manel Castellví, que ha comparegut com a testimoni en el judici del 'procés', ha admès que un dels escenaris que es preveien per a l'1-O era el de moments de tensió que podien acabar en "escalada de violència" quan la policia actués davant les concentracions en els accessos dels centres de votació.

Així li ho van transmetre els comandaments de la policia de la Generalitat als membres del Govern en una reunió celebrada al Palau de la Generalitat el dia 28 de setembre, tres dies abans del referèndum unilateral.

En aquesta trobada hi havia el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Interior, Joaquim Forn.

En aquesta mateixa reunió, els comandaments dels Mossos, segons el testimoni, li van dir al president de la Generalitat que hi havia unes declaracions del Govern que "no s'avenia a la realitat" i que "s'estava enviant un missatge de tranquil·litat i normalitat" a la població com si l'1-O "fos una jornada electoral".

"Forn no va parlar", ha precisat. Junqueras va dir que entenia quina era la nostra posició però que "efectivament" el Govern anava a tirar endavant el referèndum. Puigdemont va assegurar que també comprenia la posició "però que hi havia un mandat del poble i que es duria a terme l'1-O".

El comissari ha reconegut que es va acordar enviar als centres de votació només dos agents del cos amb la missió de "dialogar i mitjançar" amb les persones que es van concentrar als accessos dels locals per intentar tancar els punts de votació.

En aquest sentit, ha precisat que van clausurar 134 centres de votació dels més de 2.300 que havien repartit per tot Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides