Puigdemont diu que va triar fer del conflicte català un afer internacional

L’expresident català reitera a la BBC que la DUI “hi és” i que se’n penedeix de no haver-la fet efectiva
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha concedit una entrevista a la BBC on s’ha mostrat penedit d’haver suspès els efectes de la declaració unilateral d’independència, decisió que considera “un error”.

Així mateix, ha manifestat que el deure del govern català és “executar” les lleis i declaracions polítiques aprovades pel Parlament. En el cas del procés, ha dit que “nosaltres no vam executar el mandat del Parlament, però la declaració hi és”.

Puigdemont, això sí, ha negat que marxés de Catalunya per viure còmodament: "No he triat viure còmodament, fugir de qualsevol risc i desaparèixer de l'escenari. El que he fet és situar-me en un escenari més gran, transformar el conflicte català en un afer internacional o, com a mínim, europeu”. Aquesta ha estat la seva resposta quan la BBC ha citat les manifestacions amb què l'exvicepresident Oriol Junqueras va justificar el fet d'haver-se quedat a Catalunya com un exercici de responsabilitat.

Entrevistat mentre una pantalla mostrava imatges del procés, l'expresident Puigdemont l'ha assenyalada i ha plantejat com una paradoxa el fet que ell sigui lliure en països de la Unió Europea i, en canvi, els seus companys de govern estiguin sent jutjats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides