El PSOE escull Josep Borrell com a candidat a les europees

La ministra Batet té via lliure per ser la candidata del PSC pel 28-A
Josep Borrell

Després que reiteradament Josep Borrell s'autodescartés com a candidat el PSOE a les eleccions europees del 26 de maig, el partit socialista ha triat el ministre d'Exteriors de l'executiu de Pedro Sánchez per encapçalar la llista del partit socialista al Parlament Europeu.

S'apunta que la designació de Borrell com a cap de cartell socialista per a les europees ha trigat a arribar per la resistència del ja candidat a encapçalar la llista socialista. Josep Borrell ja va liderar la llista del PSOE a les europees el 2004 aconseguint ser la força més votada a Espanya des del 1989, en què el PP sempre havia quedat per davant.

Des de les files del partit socialista s'insisteix en el fet que Josep Borrell, de 71 anys, és el millor candidat que el PSOE pot presentar. De fet, Pedro Sánchez feia mesos que estava decidit a què fos el seu ministre d'Exteriors el qui encapçalés la llista.

La designació de Borrell a les eleccions europees deixa via lliure perquè Meritxell Batet, avui ministra de Política Territorial i Funció Pública, sigui la candidata del PSC a les eleccions generals convocades pel 28 d'abril. S'havia especulat que els socialistes catalans no descartaven la possibilitat que fos Borrell el cap de cartell dels socialistes catalans a les eleccions generals.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari