El Rei veu inadmissible “apel·lar a la democràcia sense respectar la llei”

Felip VI ha defensat l'Estat de dret i el respecte a la llei, sense citar el judici del 'procés'
El rei Felip VI

El rei Felip VI ha advertit aquest dimecres que "no és admissible apel·lar a una suposada democràcia per sobre del dret, ja que sense el respecte a les lleis no existeixen ni la convivència ni la democràcia, sinó inseguretat, arbitrarietat i, en definitiva, fallida dels principis morals i cívics de la societat".

Coincidint amb les primeres sessions del judici contra els dirigents independentistes del procés, però sense referir-se explícitament en cap moment a aquest tema, el monarca ha fet una defensa aferrissada de l'Estat de dret i el respecte a la llei, mentre ha apel·lat a la convivència i ha garantit la independència i neutralitat de la Corona.

El Rei ha llançat aquest missatge en la clausura del Congrés Mundial del Dret, una cerimònia en la qual –acompanyat de la reina Letícia– ha rebut el Premi Mundial de la Pau i la Llibertat que li ha atorgat l'Associació Mundial de Juristes.

També ha assegurat que rebia el premi amb la ferma convicció que el respecte a l'Estat de dret en un règim democràtic no és només la garantia dels drets i les llibertats, sinó un pilar essencial del regular funcionament de les institucions i fonament de la convivència i del progrés en pau i en llibertat dels seus ciutadans.

Aquest mateix dimecres, Felipe González ha realitzat una defensa pública del Rei pel seu discurs del 3 d'octubre del 2017, just després del referèndum independentista a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides