Junqueras associa el resultat de l’1-O al diàleg, no a una DUI

L'exvicepresident considera "extravagant" i "apòcrif" el document 'Enfocats', i nega que destinessin fons públics a l'1-O
Junqueras, al Suprem
Junqueras, al Suprem

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha manifestat al Tribunal Suprem que sempre ha defensat una solució multilateral per a la situació de Catalunya dins d'Espanya i, pel que fa al resultat de l'1-O, l'ha presentat com un element per al diàleg en aquest marc, no com un mandat per declarar unilateralment la independència de Catalunya.

En la tercera sessió del judici als dirigents del procés, Junqueras s'ha desmarcat del document Enfocats, trobat al domicili Josep Maria Jové, secretari general d’Economia i Hisenda, i considerat pels investigadors del cas el full de ruta del procés sobiranista. L'exvicepresident i líder d'ERC, en canvi, l'ha etiquetat d'"extravagant" i "apòcrif", i ha dit que no va saber de la seva existència fins que l'Audiència Nacional el va enviar a la presó.

Així mateix, ha negat que es destinessin diners públics a la celebració de l'1-O i ha reiterat que mai van promoure cap comportament violent i que no era previsible un esclat violent dels votants de l'1-O perquè el moviment sobiranista, ha argumentat, havia sigut pacífic i cívic fins aleshores. En aquest sentit, pel que fa a la concentració del 20 de setembre del 2017 davant la conselleria d’Economia, Junqueras ha emfatitzat en l’actitud pacífica dels manifestants indicant que “cantaven el Virolai” i “repartien clavells”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides