Junqueras només respondrà les preguntes de la defensa

La defensa denuncia en un comunicat que aquest judici és "una farsa judicial"
Oriol Junqueras al Tribunal Suprem
Oriol Junqueras al Tribunal Suprem

L'expresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha decidit que només respondrà a les preguntes que li faci la seva defensa en la sessió d'avui del judici al procés independentista. Junqueras que està acusat de rebel·lió i sedició no contestarà a les preguntes que li faci la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat o l'acusació particular de Vox, segons ha avançat TV3.

En un comunicat fet públic per la defensa de Junqueras i del qui va ser conseller d'Exteriors, Raül Romeva, es diu que "davant un judici polític, una farsa judicial, no es pot legitimar ni a la Fiscalia ni a les altres acusacions". El comunicat afirma també que "davant un judici polític cal valentia, acusar el poder i fer una defensa política. Aquesta és l'elecció tant d'Oriol Junqueras com Raül Romeva en no respondre a les preguntes de les acusacions".

Segons la nota feta pública en nom de Junqueras i Romeva s'afegeix que "no les volen legitimar ni donar el seu minut de glòria a qui ha fabricat tota una causa general. Ni a un partit d'extrema dreta que utilitzarà el tribunal per fer campanya electoral ni a la Fiscalia que ha creat un relat inventat d'una falsa violència que tothom sap que no va existir".

Així, el comunicat afirma que "només faran el que s'acostuma a fer en els judicis polítics, perquè els acusats en realitat no estan parlant a les acusacions ni al tribunal, que representen el poder, sinó a l'opinió pública per desmuntar la farsa judicial que els vol sentenciar".

La nota també assegura que "de fet, Junqueras i Romeva no han respost mai a la Fiscalia quan han hagut de declarar, un criteri que han mantingut en tot moment i que mantindran en coherència també amb la seva condició de diputats electes i representants dels ciutadans de Catalunya".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides