Barcelona DF vol recuperar l’esperit de la Corporació Metropolitana

La plataforma de debat vol treballar per revertir "la pèrdua de qualitat i deteriorament dels serveis públics"
Presentació de BDF
Presentació de BDF

Representants de tots els àmbits socials de Barcelona als quals els uneix els "seus sentiments d'amor per Barcelona i per la preocupació amb la que viuen la situació actual" s'han agrupat en l'associació cultural Barcelona Districte Federal (BDF).

Els impulsors d'aquest projecte defensen fer un "front comú de governança que es concreta en dues grans àrees: l'errònia definició del territori a què ens referim quan pensem en Barcelona i la sostinguda pèrdua de qualitat i deteriorament dels serveis públics d'alguns dels nostres governs municipals en els darrers anys".

Aquest dijous es va presentar BDF en una conferència a tres bandes que va presentar el president de la nova entitat, Josep Maria Cardellach. La primera part de la conferència va anar a càrrec del catedràtic d'Història Medieval, José Enrique Ruiz-Doménec, qui va fer una exposició històrica de la ciutat des dels seus orígens.

L'exgerent de l'Ajuntament de Barcelona i exsecretari general de Presidència de la Generalitat en el govern del socialista Pasqual Maragall, Ramón García Bragado, va fer un repàs de com el president de la Generalitat convergent, Jordi Pujol, va desmuntar la Corporació Metropolitana de Barcelona l'any 1987 al considerar-la un contrapoder dels ajuntaments socialistes.

García Bragado va alertar sobre el que considera un "bloqueig metropolità", en considerar que hi ha "un fort statu quo. Tothom guanya amb la debilitat de Barcelona. Si Barcelona és dèbil, la Generalitat és més forta. Té una extraordinària vitalitat, però a nivell institucional no, la qual cosa va en detriment de tots".

L'acte el va tancar l'empresària i enginyera agrícola Marta Roger, un acte en el qual van assistir entre altres Antoni Fernández Teixidó, Joan Hortalà, Jordi Casas, Montserrat Nebrera o Daniel Sirera.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari