Barcelona lidera el 5G en telemedicina

Un cirurgià especialista podrà assistir telemàticament a un altre que estigui operant en qualsevol quiròfan del món degudament equipat
L'Hospital Clínic serà el primer hospital 5G d'Espanya on es desenvo
L'Hospital Clínic serà el primer hospital 5G d'Espanya on es desenvoluparà aquest projecte pilot

Barcelona liderarà el projecte de xarxa 5G que permetrà que els cirurgians de tot el món estiguin connectats. Així, el projecte Telestration permetrà que un cirurgià especialista, sense estar físicament present, assisteixi a un altre que estigui operant en qualsevol quiròfan del món degudament equipat.

La tecnologia ha estat creada per la companyia Advances in Surgery (AIS) Channel i, el seu projecte pilot té per objecte convertir la capital catalana en un hub digital de 5G de referència a Europa. La xarxa 5G la proveirà Vodafone.

El projecte 5G Barcelona està impulsat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, ATOS i la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'Hospital Clínic serà el primer hospital 5G d'Espanya on es desenvoluparà aquest projecte pilot. El Clínic ja disposa d'un bloc quirúrgic d'alta tecnologia i el quiròfan Optimus, un dels més desenvolupats del món.

Està previst que durant el pròxim Mobile World Congress (MWC) es realitzi la primera operació en directe, connectant a dos equips de cirurgians situats en localitzacions diferents i retransmetent-ho en temps real en les instal·lacions del congrés de mòbils.

El cap del Servei de Cirurgia Gastrointestinal a l'Hospital Clínic i creador de la tècnica Telestration, Antoni Maria de Lacy, afirma que es tracta d'un pas més en la missió de "democratitzar l'educació mèdica al voltant del món".

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides