Aragonès diu que “les lleis actuals no són el límit” pels catalans

El vicepresident econòmic avisa que no donen xecs en blanc a la continuïtat de Sánchez
Pere Aragonès a TV3
Pere Aragonès a TV3

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, manté el discurs d’ERC davant les ofertes de diàleg que els fan des del govern central quan l’executiu del socialista Pedro Sánchez diu que està disposat a parlar de tot però sempre dins del marc legal. Aragonès ha afirmat que “les lleis actuals no són el límit per la ciutadania de Catalunya” .

Pere Aragonès també ha enviat un missatge a Sánchez en el qual li diu que cal que expliciti “de què vol que vagi aquesta legislatura”, en considerar que “encara no ho sabem”. El vicepresident econòmic es pregunta “si han de ser anys amb conflicte obert amb Catalunya, amb repressió, o amb una solució democràtica i traient els conflictes dels tribunals”.

Aragonès ha afirmat que “no donem xecs en blanc”, tot i que ha mostrat la predisposició de les forces que formen el govern de la Generalitat a parlar de pressupostos amb el govern central, ja que “Sánchez no és el mateix que Rajoy i per això ERC i el PDECat li van donar suport”, però ha exigit que “calen passos endavant i moviments”. En aquest context, Aragonès ha dit que “hem posat les cadires i cal acabar de posar la taula”.

El segon de Quim Torra en el govern de la Generalitat ha afegit que “aquest govern treballa perquè la independència sigui una realitat al més aviat possible”, avisant que “no limitarem les nostres aspiracions al marc legal vigent”. Aragonès també ha reclamat que “haurà d'haver-hi un gest democràtic” en referència al judici de l’1-O que ha de començar aquest mes de gener.

En aquest context, en una entrevista publicada avui en el diari italià La Stampa, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que espera “alguna oferta” per part de Pedro Sánchez perquè el seu partit acabi donant suport als pressupostos generals de l’estat per aquest 2019.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari