Puigdemont: “Eslovènia és un exemple per a tots”

L'expresident aprofita la seva visita a Londres per apuntar-se a la via eslovena de Torra
Carles Puigdemont a Londres

En la seva visita a Londres, l'expresident Carles Puigdemont ha fet una crida a respondre de forma "imaginativa i enginyosa" a la celebració del Consell de Ministres el pròxim dia 21 de desembre a Barcelona, que ha qualificat de "provocació" del Govern d'Espanya. A més, en ser preguntat per la via eslovena, ha recalcat que Eslovènia és un "exemple per a tots".

El polític ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació abans de visitar el Parlament britànic a Londres. "Cal resistir aquesta provocació amb maneres pacífiques i democràtiques per expressar el nostre dret a la protesta", ha manifestat durant la visita.

Sobre la "via eslovena" suggerida pel president Quim Torra, Puigdemont ha assegurat que ell mateix va viatjar a Eslovènia setmanes després de la "declaració d'independència" i que, segons la seva opinió, era un "poble pacífic amb compromís amb la democràcia" que havia estat "injustament agredit "per l'exèrcit iugoslau.

"Un país com Eslovènia que proclama la seva autodeterminació de manera pacífica i democràtica és un exemple per a tots", ha sostingut.

Puigdemont ha estat acompanyat en la seva visita a Londres per l'exconsellera d'Ensenyament de la Generalitat Clara Ponsatí, que com Puigdemont va fugir a Bèlgica, però que ara està instal·lada a Escòcia.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides