Excursió basca

Els nacionalistes bascos fa mesos que emulen les consultes populars sobre la independència que anys enrere els catalans van impulsar des d’Arenys de Munt  fins a Barcelona. Diumenge passat van aconseguir celebrar-ne per primer cop en una de les capitals. Sant Sebastià va ser, doncs, la primera gran fita dels impulsors de les consultes basques, l’entitat germana de l’ANC a Euskadi. Per donar-li més volada, els organitzadors van voler farcir la jornada de catalans independentistes, i van convidar dirigents i militants destacats de JxCat, PDECat, ERC i la CUP.

El resultat va ser que els carrers de Sant Sebastià estaven plens de gent vinculada a la consulta, sí, però molts eren catalans independentistes que, a més d’animar els bascos, feien proselitisme de la causa catalana a tothom que volgués escoltar-los. Tant és així, que tant ERC com JxCat van arribar a convocar la premsa des d’allà. I és que el procés sobiranista català sembla que ha capgirat la tradicional  basquitis que durant anys havien tingut els catalans i ha acabat convertint-la en una catalanitis patida pels bascos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides