Reclamació desinflada de la Generalitat a Madrid pel 155

El govern de Quim Torra xifra les pèrdues directes en uns 130 milions d'euros
Elsa Artadi
Elsa Artadi

El govern de la Generalitat ha anunciat, per boca de la consellera i portaveu Elsa Artadi, que reclamarà una compensació econòmica al govern espanyol per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Artadi no ha concretat l'import, però ha avançat que en formaran part 25 milions d'euros corresponents a fons europeus, i ha apuntat que totalitzarà menys de 130 milions d'euros. 

La xifra quedarà lluny de l'estimació de l'afectació econòmica en el pressupost català que el govern va atribuir al 155, de 1.800 milions d'euros, continguda en l'informe del comissionat per al Desplegament de l'Autogovern, Pau Villòria, presentat la setmana passada.

En canvi, l'import apuntat per Artadi aquest dimarts s'acostarà als 130 milions amb què aquell informe va xifrar, aproximadament, l'impacte directe del 155 per despeses innecessàries i partides perdudes. No obstant això, Artadi ha indicat que la reclamació no assolirà aquesta xifra perquè no totes les partides d’aquell càlcul en formaran part i, a més, ha dit que han de determinar què es pot reclamar.

Artadi ha afegit que el govern català encarregarà a Villòria que coordini la concreció de la reclamació a Madrid. La consellera i portaveu, així mateix, ha comentat que les partides que es reclamaran dependran de la "bona voluntat" del govern espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.