Reclamació desinflada de la Generalitat a Madrid pel 155

El govern de Quim Torra xifra les pèrdues directes en uns 130 milions d'euros
Elsa Artadi
Elsa Artadi

El govern de la Generalitat ha anunciat, per boca de la consellera i portaveu Elsa Artadi, que reclamarà una compensació econòmica al govern espanyol per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Artadi no ha concretat l'import, però ha avançat que en formaran part 25 milions d'euros corresponents a fons europeus, i ha apuntat que totalitzarà menys de 130 milions d'euros. 

La xifra quedarà lluny de l'estimació de l'afectació econòmica en el pressupost català que el govern va atribuir al 155, de 1.800 milions d'euros, continguda en l'informe del comissionat per al Desplegament de l'Autogovern, Pau Villòria, presentat la setmana passada.

En canvi, l'import apuntat per Artadi aquest dimarts s'acostarà als 130 milions amb què aquell informe va xifrar, aproximadament, l'impacte directe del 155 per despeses innecessàries i partides perdudes. No obstant això, Artadi ha indicat que la reclamació no assolirà aquesta xifra perquè no totes les partides d’aquell càlcul en formaran part i, a més, ha dit que han de determinar què es pot reclamar.

Artadi ha afegit que el govern català encarregarà a Villòria que coordini la concreció de la reclamació a Madrid. La consellera i portaveu, així mateix, ha comentat que les partides que es reclamaran dependran de la "bona voluntat" del govern espanyol.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari