Cau l’últim pujolista

El govern destitueix però recol·loca Oriol Puig, acusat d'irregularitats com a director del Meteocat
Oriol Puig
Oriol Puig

Oriol Puig ha estat destituït pel govern de la Generalitat com a director del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), càrrec que assumeix Eliseu Vilaclara. Germà de l'exconseller i antic home fort de Convergència Felip Puig, va arribar al Meteocat el 2002, quan Jordi Pujol encara era president, però va ser destituït pel primer govern tripartit.

La seva segona etapa al Meteocat, que va començar amb el retorn de Convergència al poder amb Artur Mas com a president, ha finalitzat esquitxada per acusacions de corrupció. La CUP va denunciar-lo el 2016 i la Fiscalia Anticorrupció es va querellar contra ell. Així mateix, el diari Ara ha destapat aquest mes de setembre anomalies de la seva gestió, que han motivat l'obertura d'un expedient per part de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO).

Segons publica el mateix diari, els darrers dies s'han produït trobades i trucades el màxim nivell al PDECat sobre Oriol Puig i s'han implicat en la resolució del seu futur dos alts càrrecs convergents. Finalment, es mantindrà amb una altra responsabilitat al departament de Territori i Sostenibilitat, que dirigeix el conseller Damià Calvet (PDECat).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides