Cospedal també renuncia a l’escó

L'escàndol de les gravacions amb el comissari Villarejo acaba amb la carrera política de la dirigent conservadora
María Dolores de Cospedal
María Dolores de Cospedal

María Dolores de Cospedal llança la tovallola. L'exsecretària general del Partit Popular ha anunciat avui que ha renunciat a l'escó que mantenia al Congrés dels Diputats, després que es fessin públics un seguit d'àudios de converses seves amb l'excomissari José Manuel Villarejo i el seu marit, Ignacio López del Hierro.

Les gravacions mostren com l'exsecretària general havia encarregat investigar el seu company de partit Javier Arenas i el germà de l'exministre de l'Interior i secretari general socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Abans, Cospedal va dimitir també del càrrec que ocupava en el comitè executiu del Partit Popular. Inicialment, però, no creia necessari abandonar l'escó del Congrés, però finalment ha cedit a les pressions.

No obstant això, Cospedal defensa la seva actuació en aquelles dates i assegura que té la consciència tranquil·la pel que va fer. "Escoltar i demanar aclariments en el meu paper de secretària general, a qui va acudir a mi per oferir-me informació que podia ser d'interès capital per aclarir comportaments sospitosos que després la justícia qualificaria de delictius", sosté.

En el seu comiat, Cospedal recorda els "més de 20 anys" que ha dedicat a "servir" a Espanya a través del PP i subratlla la seva "actitud" davant els casos de corrupció que "van danyar innegablement" al seu partit.
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides