República ‘made in China’

El Govern català va buscar finançament xinès per al nou estat, segons la Guàrdia Civil
Pere Aragonès
Pere Aragonès

Segons un nou informe de la Guàrdia Civil, el Govern català va buscar finançament xinès per al nou estat. Es fan ressò de la notícia avui, que es compleix un any de la DUI i del 155, diferents mitjans de comunicació.

En l'informe, la Guàrdia Civil detalla viatges amb un suposat cost públic de més de 6.000 euros fets o autoritzats per Pere Aragonès, llavors secretari d'Economia i avui conseller i vicepresident del Govern. Uns viatges emmarcats en dos projectes dels quals el fan responsable: el finançament del nou estat català i la creació d'un banc nacional.

Així, viatjant, diuen els papers de l'institut armat, Aragonès hauria tingut reunions amb un contacte del govern xinès per demanar-li 11.000 milions d'euros. Asseguren que eren per evitar l'asfíxia financera del nou estat després de la declaració unilateral d'independència.

D'altra banda, la Guàrdia Civil també detalla 750.000 euros gastats en aplicacions informàtiques de l'Agència de Tributs de Catalunya. Una, la que Lluís Salvadó, llavors secretari d'Hisenda, va explicar als alcaldes per fer arribar pagaments a la Generalitat de manera més fàcil, segons la versió del govern català.

La Guàrdia Civil diu que buscava controlar uns cinc mil milions d'euros anuals provinents de les entitats públiques per començar a arrencar el nou estat. A aquest programa, se'n sumaria un segon. Suposadament, per saber quina quantitat de diners es podien recaptar amb l'IRPF, un impost sobre el qual Catalunya no té competències.

En total, doncs, 756.000 euros i nous indicis de malversació i desobediència que apunten a Salvadó i al vicepresident Aragonès. Sobre ells ja hi ha una petició al TSJ perquè els investigui, perquè són diputats i aforats. Però encara no hi ha decisió.

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari