La Generalitat planta el Planeta

La consellera Borràs se'n va a un acte a la Biblioteca de Catalunya
Colau, Posteguillo, Crehueras, Barilli i Guirao
Colau, Posteguillo, Crehueras, Barilli i Guirao

El govern de la Generalitat de Catalunya no ha perdonat al gegant del món editorial i mediàtic, el Grup Planeta, que no hagi tornat la seva seu social a Catalunya després que s'apuntés als milers d'empreses que van decidir canviar d'ubicació arran dels dies àlgids del procés independentista d'ara fa un any.

En els dies en què a Catalunya es proclamava i es desproclamava la república i la justícia empresonava els líders independentistes catalans, el Grup Planeta va decidir, però, mantenir Barcelona com a ciutat on fer l'entrega anual dels premis que porten el nom del grup.

Aquest dilluns, com cada 15 d'octubre festivitat de Santa Teresa nom de la dona del fundador de l'Editorial Planeta, José Manuel Lara, s'ha fet la gala del Premi Planeta de Novel·la al Palau de Congressos de Barcelona, però sense la presència de cap membre de l'executiu de Quim Torra.

Queden pocs dubtes que l'absència de representants del govern català respon a l'anunci que va fer el president de Planeta, José Crehueras, en el dinar previ a la gala dels premis que el seu grup no tornarà a portar la seva seu social a Catalunya.

De fet, estava confirmada l'assistència de la consellera de Cultura, Laura Borràs, però finalment va optar per assistir a un acte a la Biblioteca de Catalunya i deixar amb un pam de nas els Planeta.

Sí que hi van assistir entre els 900 convidats, el ministre de Cultura, José Guirao, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els expresidents de la Generalitat, Artur Mas i José Montilla, la cap de l'oposició al Parlament i dirigent de Cs, Inés Arrimadas, el líder del PSC, Miquel Iceta, el del PPC, Xavier García Albiol, o el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, entre altres.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari