Els hiperventilats s’abraonen contra Junqueras

L'exvicepresident troba èticament reprovables els insults contra Serrat i Évole
Protesta per l'empresonament de Junqueras
Protesta per l'empresonament de Junqueras

A les pressions que rep ERC per la seva negativa a formar una candidatura independentista unitària a Barcelona s'afegeix l'hostilitat desfermada per un sector de l'independentisme indignat a Twitter arran d'una carta publicada per Oriol Junqueras a El Periódico.

En el mateix escrit on exhorta l'independentisme a "convertir els mesos que vindran en una demostració de dignitat serena", titulat Oda a l'amistat, l'exvicepresident del govern de la Generalitat titlla d'èticament reprovables els insults contra personatges públics no independentistes, com Joan Manuel Serrat i Jordi Évole, entre altres.

L'article, amb què associa República i fraternitat, ha rebut el suport de companys de formació com l'exconseller Carles Mundó, el vicepresident Pere Aragonès i la consellera Ester Capella, però també un bon grapat de comentaris hostils. Alguns independentistes tracten Junqueras i altres figures d'ERC de "traïdors" i "botiflers" a les xarxes.

Les darreres hores, a més, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha estat esbroncat en un acte públic a Celrà per defensar la línia del seu partit: que és millor per a l'independentisme que ERC i els hereus de CDC no concorrin en la mateixa candidatura a Barcelona. En concret, ha dit que la creació d'"un front nacional" que sumi només els postconvergents i ERC regalaria l'alcaldia a Ada Colau.

La democràcia segons Joel Joan
En la línia del sector més dur que critica el posicionament de Junqueras hi ha l'actor i director Joel Joan, el qual ha manifestat: "L'única manera de ser demòcrata avui a Espanya és sent independentista català. Siguis de Mollerussa o siguis de Cuenca o Bilbao".

A les declaracions amb què Lluís Llach expressava que "mai, mai, mai, en els anys espantosos del franquisme es va demanar 3 anys de presó per la lletra d'una cançó", Joel Joan ha reaccionat afegint: "Això va pels defensors del gran règim del 78; Sardàs, Serrats, Coscubielas… no enganyeu a ningú. La vostra lluita va ser un fake com una casa".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides