ERC supedita el suport als pressupostos de l’Estat a la llibertat dels independentistes presos

Pere Aragonès afirma que la solució a la crisi política catalana passa per un referèndum pactat
Pere Aragonès
Pere Aragonès

El vicepresident de la Generalitat i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que "no té molt sentit que d'una banda se li estigui demanant a ERC que voti els comptes i per un altre que s'avali la presó del seu líder", i que "si (Oriol) Junqueras és un bon soci per als Pressupostos, no pot ser un rebel maligne que ha de passar-se 30 anys a la presó". D'aquesta manera, Aragonès supedita el suport dels nou diputats d'ERC al Congrés als pressupostos generals de l'Estat del govern socialista de Pedro Sánchez.

Pere Aragonès diu, en una entrevista a El País, que "el Govern pot jugar un paper clau en tant és part del procés judicial contra els independentistes", afegint que "no li estic demanant gens als jutges, sinó al Govern, que és una de les parts. L'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia General segueixen la seva orientació".

Davant la possibilitat de desobeir una sentència condemnatòria pels encausats per l'1-O, com ha apuntat Quim Torra, Aragonès afirma que "al final, la resposta que pugui haver-hi hauria de ser la que generi més consens en la societat catalana".

Aragonès defensa que la sortida a l'actual crisi a la política catalana ha de passar per un referèndum pactat amb l'Estat: "si hi ha una part de la població que reclama la independència, la millor manera d'arribar a un acord és un referèndum pactat. Això acabarà en un referèndum", per afegir que "la qüestió és si comencem a treballar en això o esperem al fet que la situació es degradi més. El segon seria irresponsable."

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari