El PDECat, contrari a pujar l’IRPF a les rendes altes

Campuzano i Bel es desmarquen de la negociació PSOE-Units Podem
Carles Campuzano
Carles Campuzano

Els diputats del PDECat Carles Campuzano i Ferran Bel han marcat distàncies amb la negociació en matèria de política fiscal que mantenen el PSOE i Units Podem. En particular, rebutgen una pujada de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) a les rendes més altes, de manera que compliquen l'acord que vol assolir el govern de Pedro Sánchez.

El portaveu parlamentari dels postconvergents, Carles Campuzano, ha dit que no són partidaris d'incrementar l'IRPF de cap tram, una mesura que no troba prioritària. En canvi, considera més important lluitar contra el frau fiscal, adduint que "hi ha massa rics que no paguen" i "massa economia submergida".

Per la seva part, Ferran Bel, portaveu d'Hisenda del PDEcat, ha descrit com una pluja d'idees "dispersa i inconnexa" les informacions sobre la política fiscal que negocien el govern de Sánchez i Units Podem. També etiqueta d'"error" una modificació dels impostos que no prioritzi l'estímul del creixement i l'ocupació.

El PDEcat no ha rebut una proposta concreta del govern espanyol en matèria fiscal i Bel ha retret a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que manca diàleg.

Hisenda negocia amb Units Podem la pujada del tipus nominal als declarants que rebin uns ingressos superiors als 150.000 euros anuals.  El Partit Nacionalista Basc (PNB), a diferència del PDECat, sí que s’ha mostrat obert a una pujada en aquest sentit si està ben justificada, per bé que també es troba en espera d’una trucada per negociar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides