Borrell recorre la reapertura de set delegacions de la Generalitat a l’estranger

El ministre d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, acusa Ernest Maragall de saltar-se els tràmits necessaris
Delegacions de la Generalitat a l'estranger
Delegacions de la Generalitat a l'estranger

El govern espanyol presentarà un recurs contra la reapertura de les delegacions de la Generalitat en set països aprovada per un decret del govern català el passat 26 de juny. El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, considera que el govern català no va comunicar de forma correcte a l’executiu espanyol que aquestes delegacions tornaven a posar-se en marxa després que fossin clausurades arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

El govern català està obligat a comunicar al seu homòleg espanyol l’apertura de delegacions a l’estranger, segons la legalitat vigent. Tres ministeris –els responsables d’Exteriors, Hisenda i Funció Pública- han d’emetre informes sobre la decisió de la Generalitat. El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Ernest Maragall, va comunicar al ministeri que presideix Borrell l’apertura de les delegacions només 24 hores abans d’aprovar el decret que ho feia possible, la qual cosa feia impossible l’elaboració dels informes ministerials.

Les delegacions afectades són les del Regne Unit, Irlanda, Alemanya, Itàlia, Suïssa, Estats Units i França. Les cinc primeres van ser tancades amb l’aplicació de l’article 155 i les dues últimes està previst obrir-les aviat. El recurs de Borrell no afecta les 40 delegacions comercials, les 13 oficines turístiques i les 8 culturals que la Generalitat té obertes a l’estranger.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides