Puigdemont i el PDECat enfrontats per la moció contra Rajoy

L'expresident català defensa no donar suport a la proposta del PSOE
Carles Puigdemont i Quim Torra
Carles Puigdemont i Quim Torra

Carles Puigdemont no vol que els diputats del PDECat al Congrés donin suport a la moció de censura contra el president del govern central, Mariano Rajoy, que presenta aquest dijous el PSOE.

L'expresident català pretén que els diputats nacionalistes catalans s'abstinguin en la votació de la moció, un posicionament que no comparteixen des de la cúpula del PDECat que considera que caldrà esperar el discurs dels socialistes per decidir el vot en la moció de censura.

Aquest posicionament del partit hereu de Convergència tampoc coincideix amb els postulats de l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, qui va assegurar que els vots dels diputats del PDECat al Congrés havíen d'estar sotmesos al fet que de guanyar la moció de censura, el govern socialista entrant hauria de posar en llibertat els líders independentistes que es troben a la presó.

Davant d'aquesta petició, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ja va avançar que els nacionalistes catalans "ens vam presentar (a les darreres eleccions generals) amb el compromís de fer fora Rajoy i volem complir-lo".

Els diputats del PDECat al Congrés no són afins ni a Puigdemont ni a Torra, i s'apunta que dins les seves files es tem que una abstenció davant la moció de censura es podria entendre com un baló d'oxigen cap al líder del PP, la bèstia negra de l'independentisme, assetjat per l'escàndol de la sentència del cas Gürtel.

En qualsevol cas, els vuit diputats del PDECat al Congrés poden ser decisius perquè la moció del partit de Pedro Sánchez contra el PP pugui tirar endavant.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari