Torra ajorna a dilluns la visita als polítics empresonats

Vol parlar especialment amb Turull i Rull, que aspiren a repetir com a consellers
Discurs investidura Quim Torra
Discurs investidura Quim Torra

El nou president de la Generalitat Quim Torra ha decidit ajornar a dilluns el viatge que volia fer aquest divendres a Estremera, Soto del Real i Alcalá-Meco, després que el Ministeri de l’Interior li ha demanat més temps per gestionar les visites.

Torra els vol veure a tots els polítics empresonats i parlar, especialment, amb Jordi Turull i Josep Rull, que aspiren a repetir com a consellers, com els exiliats Toni Comín i Lluís Puig. Tot i això, la formació del nou Govern s’estaria complicant, justament per la restitució d’aquests quatre consellers.

Segons La Vanguardia, Junts per Catalunya no ho veu clar i hauria fet saber a Turull, Rull i Puig la conveniència que no repeteixin per facilitar que hi hagi un govern efectiu i evitar noves conseqüències de l’aplicació del 155.

És el mateix argument que defensa Esquerra per intentar que Comín no sigui conseller. Recordem que el govern espanyol no aixecarà la intervenció fins que el nou Govern prengui possessió.

Fonts jurídiques posen en dubte que es pugui fer a distància, tenint en compte la línia que ha marcat el Consell de Garanties Estatutàries i el Consell d’Estat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari