Aplec d’enaltiment pujolista

L'expresident es reivindica i expressa temor per la supervivència del seu llegat
jordi pujol marta ferrusola acte amics pujol
jordi pujol marta ferrusola acte amics pujol

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reaparegut reivindicant el seu llegat aquest dilluns en un acte públic convocat per l’agrupació Els Amics de Jordi Pujol. La síntesi del balanç fet per l’expresident i exlíder de Convergència ha estat: “Hem deixat petjades molt bones per a Catalunya, però alguna no ha estat adequada”.

Ha destacat en positiu, per exemple, els Mossos d’Esquadra, l’escola catalana, la defensa de la llengua catalana i la sanitat. També ha manifestat, això sí, que se sent personalment “insatisfet i dolgut” amb ell mateix, però no amb el país. Aquest ha estat el primer homenatge públic que rep des que, el juliol del 2014, va confessar que havia tingut diners amagats a l’estranger.

Pujol, així mateix, ha reivindicat, aparentment en referència al procés, el valor de l’autogovern quan ha manifestat que cal “resseguir” les “petjades de llibertat” o, si no, “el vent se les endurà”.

L’acte n’ha repassat la trajectòria, inclosos els anys anteriors a la seva arribada a la Generalitat, i els ponents, entre els quals l’historiador i president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, l’han enaltit, descrivint-lo com un “estadista” amb “una notable pulsió europeista” i responsable d’una “gran obra de govern”.

L’exsecretari de Relacions Exteriors del Govern i president de la fundació de Pimec, Joaquim Llimona, ha considerat aquesta trobada “un acte de justícia” i defensa que n’hi ha d’haver més. El 30 de maig està prevista que Pujol intervingui en un diàleg a l’Ateneu Barcelonès amb l’exconsellera Irene Rigau. Només l’historiador Josep Maria Roig Rosich ha fet esment explícit dels escàndols judicials que afecten CDC o els Pujol, però ha rebutjat que “errors personals” enfosqueixin l’obra política.

Entre els 300 assistents hi havia l’esposa de l’expresident, Marta Ferrusola, i quatre dels seus set fills, Josep, Pere, Mireia i Oleguer. També han comparegut a la sala d’actes de la Institució Cultural CIC els expresidents del Parlament Núria de Gispert (que va ser consellera de Pujol) i Joan Rigol, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias (també exconseller pujolista), el diputat del PDECAt a Congrés Carles Campuzano, els exconsellers Joan Guitart, Joan Vallvé, Pere Macias, Carme-Laura Gil, Ignasi Ferreras i Lluís Recoder, l’empresari Carles Vilarrubí i l’advocada Magda Oranich.

No hi era, en canvi, Artur Mas, el successor de Pujol al capdavant de CDC, que ha dedicat unes línies a l’expresident expressant-li suport  “en aquests moments de dificultat personal”, llegides per l’ex-alt càrrec pujolista Carles Duarte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides