Detecten substàncies radioactives a Ascó I

El Consell de Seguretat Nuclear, que resta importància al fet, n'investiga l'origen
asco I central
asco I central

“El que hem trobat en aquest pou és una cosa peculiar”, ha assenyalat el president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Fernando Martí Scharfhausen, en una compareixença al Congrés dels Diputats durant la qual ha admès la detecció de substàncies radioactives a la central nuclear d’Ascó I.

No obstant això, ha restat importància a aquest fet i ha indicat que només s’ha de determinar el motiu de la presència d’aquestes substàncies. Les indagacions ja han començat i Martí s’ha compromès a informar dels resultats.

Preguntat per una emergència del passat mes de febrer a Ascó, el director del CSN ha explicat durant la seva compareixença a la Comissió d’Energia del Congrés que la detecció té el seu origen en la recollida de mostres de diversos pous. Una d’aquestes mostrava nivells anòmals de cesi i altres substàncies.

Segons el CSN, no existeix cap risc per a la seguretat, la salut dels habitants i el medi ambient, però el seu president ha reconegut que ara mateix “no sabem com pot haver arribat allà” la presència de radioactivitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides