Barcelona retira l’estàtua d’Antonio López el 4 de març

La figura de l'empresari i esclavista passarà al MUHBA
antonio lopez escultura goo
antonio lopez escultura goo

L’estàtua d’Antonio López, primer marquès de Comillas i figura molt controvertida perquè va traficar amb esclaus, serà retirada el pròxim 4 de març de la plaça que porta el seu nom, ubicada en un extrem de la Via Laietana de Barcelona.

La figura d’aquest industrial barceloní tindrà com a destí el magatzem del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), on hi ha l’estàtua eqüestre del dictador Francisco Franco.

L’acte de retirada, anunciat aquest divendres, tindrà lloc durant una festa ciutadana. La plaça on s’ha ubicat també canviarà de nom: la idea és que passi a dir-se Idrissa Diallo, com a tribut al jove senegalès mort el 2012 al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona França.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides