El raper Valtonyc anirà a la presó

El tribunal ratifica la condemna de tres anys i mig de l'Audiència per injúries a la Corona
valtonyc
valtonyc

El raper mallorquí Valtonyc anirà a la presó per injúries a la Corona. El Suprem ha confirmat la sentència de l’Audiència Nacional que condemnava José Miguel Arenas a tres anys i mig per lletres en què deia, per exemple, que els Borbons són uns lladres.

Segons els magistrats les seves cançons es poden considerar també enaltiment al terrorisme d’ETA o els GRAPO i amenaces a la família reial.

L’Alt Tribunal ha rebutjat els arguments de l’acusat, que va defensar el seu dret a la llibertat d’expressió i a la creació artística i va subratllar que el llenguatge del rap és extrem, provocador, al·legòric i simbòlic.

Segons la sentència, les cançons incloïen expressions de suport i elogi a les organitzacions terroristes GRAPO i ETA, i a alguns dels seus membres, contra el rei i els seus familiars i contra el president del Cercle Balear, Jorge Campos.

El raper mallorquí ha rebut el suport de diferents partits i polítics, entre ells la CUP, o Pablo Iglesias o el tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides