Girona rebateja la plaça Constitució: 1 d’octubre de 2017

L'alcaldessa Madrenas defensa el canvi com un "homenatge" a "la gent represaliada" i una protesta contra la Carta Magna del 1978
ple girona 1-O 2018
ple girona 1-O 2018

La majoria independentista del ple municipal de Girona ha decidit aquest dilluns canviar el nom de la plaça Constitució per retre homenatge a l’1-O. El nou nom, de fet, és plaça 1 d’Octubre de 2017.

En una sessió plenària tensa, els 18 regidors de 25 que sumen CiU, ERC-MES i la CUP es van acabar imposant després que, a darrera hora, el govern municipal convoqués una junta extraordinària per aprovar la inclusió en l’ordre del dia de la votació d’una “moció d’urgència” referent al canvi de nom. Ciutadans havia denunciat fins aleshores que el canvi no podia portar-se al ple perquè no s’havia tramitat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (CiU/PDECat), ha defensat el canvi de nom com una protesta contra la Constitució del 1978, que ha arribat a desvincular del concepte de democràcia i troba que “ha perdut tota legitimitat per ser llei de lleis”. Ha indicat, de fet, que és una decisió amb què “fem un homenatge i dotem de dignitat la gent represaliada per la violència amb la carta blanca de l’Estat. Constitució no és democràcia, democràcia és la voluntat del poble“. “Gràcies a la Constitució pot tornar a haver presos i exiliats polítics” i “després de 40 anys, tornem al franquisme”, ha afegit.

La plaça rebatejada a Girona se suma a altres espais dedicats a l’1-O, com els de Tortosa i Collbató.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides