ERC desmenteix un pacte imminent amb JxCat

Elsa Artadi ha anunciat que el pacte d'investidura es farà públic aquest dijous
sergi sabria
sergi sabria

Els dos principals actors polítics que han de concretar un pacte d’investidura de les forces independentistes, JxCati ERC, no s’acaben de posar d’acord sobre la imminència de l’anunci d’aquest pacte.

El matí d’aquest dimecres, la diputada de JxCat, Elsa Artadi, ha assegurat a TV3 que aquest dijous es faria públic el pacte d’investidura al que havien arribat la seva formació i ERC.

Però hores després, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat des del Parlament de Catalunya que “l’acord no serà demà”, en argumentar que pels republicans aquest pacte ha de ser “global i positiu” i que li cal més temps.

Fonts d’ERC apuntaven a ElNacional.cat que la fórmula que proposa JxCat de reformar la Llei de la presidència, per fer una investidura a distància de Carles Puigdemont és “entre molt difícil i impossible”, en considerar el Tribunal Constitucional la suspendria immediatament.

Davant les informacions aparegudes que apunten una investidura de Puigdemont a Brussel·les el dia 18 de febrer i una al Parlament d’un president efectiu el dia 21, els republicans tampoc diuen saber-ne res.

Les mateixes fonts apunten que “hem saltat del tancament absolut a tenir propostes que comencen a consolidar-se i a deixar clar que hem d’anar a models factibles” per afegir que el “model factible” exigiria reconèixer que Puigdemont no tornarà de Brussel·les i que cal un govern efectiu a Catalunya.

Per la seva banda, la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, ha dit que “si no pot ser Puigdemont president, pensem alternatives”, en declaracions a La Xarxa.

Gibert ha dit que “no volem subjugar-nos als mandats del Tribunal Constitucional, però no s’acaba el món amb una sola persona”, afegint que “qui pensi que el procés es pot escapçar eliminant a una sola persona s’equivoca, perquè si no, no estaríem parlant d’una impugnació democràtica, sinó d’un deliri”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari