Sindicats de funcionaris denuncien a la Fiscalia les adjudicacions de Martí

S'ensumen infraccions per la contractació d'una empresa familiar del cap de govern andorrà
toni marti andorra tv
toni marti andorra tv

Els sindicats de la funció pública d’Andorra han demanat a la Fiscalia del país dels Pirineus que investigui si es compleix la Llei de contractació pública per si el govern andorrà va incórrer en infraccions que podrien ser penals en relació a les adjudicacions directes atorgades a l’empresa familiar del cap de govern, Toni MartíSocietat de programació i anàlisis informàtiques (SPAI). El president del sindicat policial CFPA, Salvador Prieto, ha manifestat que “una de les funcions dels funcionaris és vetllar perquè les accions de l’administració s’ajustin a la norma”.

Prieto ha sol·licitat al Ministeri Públic “que s’investigui en quines circumstàncies s’han donat aquestes adjudicacions” i puntualitza que “no és perquè sigui qui és”, en referència al cap de govern. En aquest sentit ha recordat “que el col·lectiu de funcionaris ja tenim una causa al Tribunal de Corts per un fet similar dins el cos de policia”.

Tres de les adjudicacions, les menys abundants, tenen a veure amb el departament de policia. La resta, inclosa la darrera, aprovada el 24 de gener per un muntant superior a 110.000 euros, són feines que SPAI ha de fer per al departament de Societat d’Informació del Govern d’Andorra, que dirigeix Miquel Haro Ricart, el qual, alhora, va ser un dels socis fundadors i primer gerent de l’empresa d’Ot Martí, germà del cap de govern i administrador únic d’SPAI.

A banda d’un possible delicte de tràfic d’influències, tipificat en la darrera modificació del Codi Penal, Martí també podria haver incomplert l’actual Llei de la contractació pública, del 9 de novembre de 2000, per adjudicar directament els esmentats treballs en superar els límits econòmics fixats en 12.021 euros.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari