Qui proposa declarar persona ‘non grata’ el jutge Pablo Llarena?

victor alexandre
victor alexandre

Aquest dijous, el conseller cessat Joaquim Forn i els Jordis compareixen a petició pròpia davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per intentar sortir de la presó, on hi estan tancats pels presumptes delictes de sedició i de rebel·lió. En concret, Joaquim Forn, que comparteix cel·la amb Oriol Junqueras al centre penitenciari d’Estremera, està tancat des del passat 2 de novembre. Per la seva banda, Jordi Sànchez (expresident de l’ANC) i Jordi Cuixart (president d’Òmnium) són a la presó de Soto del Real des del passat 16 d’octubre, pel seu presumpte lideratge en el setge de la conselleria d’Economia del passat 20 de setembre.

Segons els seus advocats defensors, no hi ha gaires esperances que els tres imputats puguin sortir de la presó després d’aquestes compareixences. El que és cert que qui no ajuda perquè això pugui passar és l’escriptor i periodista Víctor Alexandre, autor de llibres com Jo no sóc espanyol, Despullant Espanya o Despullats i de peces de teatre com Èric i l’exèrcit del Fènix o Trifulka a la katalana tribu. En un article publicat a la revista Tot Sant Cugat i al diari digital El Món, Víctor Alexandre, que és veí de Sant Cugat, proposa que l’Ajuntament de la ciutat declari Pablo Llarena persona non grata.

El magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem ha fet bona part de la seva carrera professional a Catalunya i, segons afirma Víctor Alexandre, té una casa a Sant Cugat. Aquest seria el motiu pel qual aquest activista de la causa independentista –que havia treballat a Ràdio 4 i a TVE- proposa que els grups municipals del PDECat, ERC i la CUP aprovin declarar-lo persona non grata. “És una declaració sense validesa jurídica, no hi ha dubte, però amb una gran càrrega simbòlica, ja que en queda constància històrica en el municipi i constitueix un acte de dignitat en defensa de persones pacífiques i democràtiques que per la ideologia d’un jutge es veuen acusades d’un delicte equivalent a terrorisme i s’enfronten a penes de vint anys de presó”, afirma Víctor Alexandre.

El pròxim ple municipal de Sant Cugat se celebrarà el 22 de gener. Caldrà veure si la iniciativa de Víctor Alexandre serà tinguda en compte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides