Com afecta el 155 a Madrid?

Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dilluns, dia 18, a les 19 hores, tindrà lloc un acte insòlit a Madrid, que només s’explica pels efectes que té l’aplicació de l’article 155 de la Constitució sobre les decisions de la Generalitat de Catalunya. El Centre Cultural Blanquerna, ubicat al cèntric carrer d’Alcalá, acollirà la presentació del llibre ‘La Cataluña que queremos’, que recull un conjunt de 28 articles elaborats per destacats membres de Ciutadans, el PP, Societat Civil Catalana i altres coneguts militants de l’antiindependentisme, com l’exdiputat socialista Joan Ferran o el periodista d’Antena 3, Albert Castillón (a la foto). El llibre, que ha estat coordinat pel periodista Sergio Fidalgo, promotor del diari elCatalán.es, té com a prologuistes el professor Félix Ovejero i el periodista esportiu Tomás Guasch.

A més d’alguns dels autors que participen a ‘La Cataluña que queremos’, l’acte de presentació al Centre Cultural Blanquerna comptarà amb la participació de dues “guerreres” de l’espanyolisme: les periodistes Cayetana Álvarez de Toledo (exdiputada del PP i membre de la direcció de la fundació FAES) i Cristina López Schlichting, de la cadena COPE.

El Centre Cultural Blanquerna és l'”aparador” de la Generalitat a Madrid i, tradicionalment, s’hi organitzen actes de promoció i difusió del nacionalisme i de la cultura catalana. Per això, és un fet totalment inèdit que també aculli la presentació d’un llibre frontalment antiindenpendentista com aquest, esdeveniment que només s’explica pel control que té ara el govern central sobre la Generalitat, en aplicació de l’article 155.

Aquest espai cultural va ser escenari, l’any 2013, d’un atac protagonitzat per un grup d’ultres contra els assistents a la celebració institucional de la Diada de l’Onze de Setembre. El Tribunal Suprem ha condemnat a 12 dels implicats en aquest assalt a penes que oscil·len entre els tres i quatre anys de presó, però un recurs presentat davant el Tribunal Constitucional ha paralitzat, de moment, l’execució de la sentència. Aquest fet suscita la indignació dels independentistes catalans, que comparen la violència exercida per aquest escamot d’ultradreta, que campa pel carrer en llibertat, amb el pacifisme dels Jordis i dels dos consellers (Oriol Junqueras i Joaquim Forn), que purguen presó provisional des de fa més d’un mes.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari