Méndez de Vigo ordena traslladar les peces a Sixena

El jutjat d'Osca havia instat el ministre a complir la sentència
mendez de vigo
mendez de vigo

El ministre d’Educació, Cultura i Esport espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha ordenat que es traslladin els 44 béns del Monestir de Sixena que es troben a Catalunya. D’aquesta manera, compleix amb el que disposa la sentència judicial que havia dictat el Jutjat de Primera Instància número 1 d’Osca, el contingut de la qual li ha arribat les darreres hores en forma de requeriment judicial.

Fonts ministerials han confirmat que el ministre ha traslladat al Departament de Cultura de la Generalitat les instruccions, entre les quals hi ha un requeriment del jutjat per determinar la ubicació de totes les peces reclamades, així com la data i els mitjans que es destinaran a fer efectiu el lliurament.

El jutjat d’Osca va dictar, després d’una reclamació de l’Ajuntament de Villanueva de Sijena, una providència per requerir al ministre Méndez de Vigo, el qual és responsable temporal del Departament de Cultura des de la destitució del govern català que presidia Carles Puigdemont, que ordenés el lliurament de les peces, ubicades fins ara al Museu de Lleida.

Els últims consellers de Cultura de la Generalitat, Santi Vila i Lluis Puig, s’havien negat reiteradament a lliurar unes peces que tot i la sentència segueixen sent objecte de litigi, ja que un recurs de la Generalitat contra el trasllat està pendent de resolució.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.